Vegan witte chocolademousse met warm rood fruit
Lieske van der Waals

Vegan witte chocolademousse met warm rood fruit

zaterdag 13 april 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: angel's mousse vegan witte chocolademousse met warm rood fruit uit het kookboek Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen.

Ingrediënten
Voor de witte chocolademousse:
60 ml aquafaba
30 g witte basterdsuiker
egg replacer*, ter vervanging van 2 eidooiers
1 vanillestokje
200 ml vegan slagroom
20 g vanillesuiker
200 g vegan witte chocolade

Voor het warme rode fruit:
150 g gemengd rood fruit
50 g geleisuiker

Extra benodigdheden:
4 glaasjes (of 2, of 1)
mixer

Tip! Egg replacer kun je kopen bij verschillende supermarkten, natuurwinkels en online.

Bereidingswijze

  1. Klop de aquafaba en de basterdsuiker met een mixer tot een schuim met stijve, witte pieken.

  2. Roer in een niet al te kleine kom de egg replacer met het water tot een papje.

  3. Schraap het merg uit het vanillestokje.

  4. Klop in een ruime kom de slagroom met de vanillesuiker en het vanillemerg lobbig (net niet helemaal stijf).

  5. Smelt de chocolade au bain-marie.

  6. Roer de gesmolten chocolade door het egg-replacerpapje.

  7. Spatel het chocolademengsel door de slagroom.

  8. Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel. Doe dit snel, zodat het mengsel luchtig blijft. Mousse van witte chocolade is overigens minder luchtig dan ‘gewone’ chocolademousse: de structuur is zwaarder en lobbiger.

  9. Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.

  10. Maak het warme fruit vlak voor het serveren. Tot die tijd kun je de glaasjes mousse in de koelkast zetten.

  11. Verwarm op laag vuur het fruit met de geleisuiker. Blijf roeren. Na een paar minuten zal het sap van het fruit loskomen.

  12. Schep het warme fruit over de mousse. Smakelijk!


Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Funky Vegan Bakboek
Emma Herngreen
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000364558
Prijs: €20,99

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Hoe kom ik aan veganslagroom?

11:52 19 januari 2024

Hi Emerentia, Vegan slagroom is onder andere te vekrijgen bij de ALbert Heijn!:-) Groetjes, Daniëlle

11:52 19 januari 2024

Welk merk heeft aqua faba zonder zout? Ik kan het niet vinden en de vorige keer storten mijn merengue helemaal in

11:52 19 januari 2024

Hoi Mildred, ik heb mij even kort verdiept in de hoeveelheid zout in het kikkererwten assortiment, per 100 gram resulteert dit in de volgende hoeveelheden: Bonduelle (0,3 g zout), Hak stazak (0,34 g zout), AH in blik (0,1 g zout), Jumbo (0,25 g zout). Vaak wordt zout toegevoegd in blikken voor de houdbaarheid, ik weet niet of het mogelijk is om zoutloze aqua faba te vinden. Sorry! Groetjes, Lieske

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.